Fredrik Lindström i Holmenkollen. Foto: Anette Karlsen/NTB scanpix/TT
Fredrik Lindström i Holmenkollen. Foto: Anette Karlsen/NTB scanpix/TT

Lindström trivs i huvudrollen

Fredrik Lindström: ”Roligt att få vara frontfigur”
3:17 min

Premiärveckan i skidskytte-världscupen i Östersund smygstartar med dagens mixed stafett. 

Björn Ferry och Carl Johan Bergman har slutat och det som återstår av det en gång så framgångsrika skidskyttelandslaget är i princip... Fredrik Lindström. Och Lindström trivs i sin nya roll.

– Jätteroligt att få vara lite frontfigur, förhoppningsvis så har jag tagit ytterligare ett litet kliv och jag ska ge mitt yttersta, säger han till Radiosporten inför VC-premiären i Östersund.

Lindström har varit med några år nu, han har två VM-brons i karriären men är trots allt "bara" 25 år gammal. Och den här säsongen ligger all press på honom.

– Det är klart att det har slutat två duktiga skidskyttar och jag gör ju mitt bästa och förhoppningsvis kan jag leverera bra resultat det vet jag att jag kan när jag gör bra prestationer. Men det är så klart att det kanske syns tydligare nu, vi har ju kunnat stå upp för varandra lite grann när den ena kanske har haft en sämre dag så har någon annan haft en bra, det kanske inte riktigt blir på samma sätt nu, säger han.

Säsongen började bra för Fredrik Lindström med seger mot längdskidåkarna i Bruksvallarna förra helgen. 

– Jag är väldigt positiv inför säsongen, jag har nött särskilt mycket på skyttedelen i sommar och förhoppningsvis betalar det sig att jag skjuter lite bättre den här säsongen och det kommer att göra stor skillnad på resultaten också, säger han.

Lyssna på ljudklippet ovan för att höra hela intervjun med Fredrik Lindström.

Mer om Skidskytte

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".