Sverige vann genrepet mot Norge. Foto: Per Wiklund/Svenska innebandyförbundet
Sverige vann genrepet mot Norge. Foto: Per Wiklund/Svenska innebandyförbundet

Storseger i VM-genrepet

Det svenska landslaget i innebandy genrepade inför VM med en landskamp mot Norge. Sverige vann med 10-3. – Jag har en bra känsla inför VM, sade förbundskapten Jan-Erik Vaara. 

Om en vecka inleds innebandy-VM i Göteborg och Sverige möter Lettland i öppningsmatchen. Landslaget har slipat VM-formen i Helsingborg och mötte där på lördagen Norge i en landskamp. Det blev en match där svenskarna tog kommandot från start när Patrik Malmström snärtat in 1-0 redan efter 30 sekunders spel och Emil Johansson gjort 2-0 tre minuter senare efter ett misstag i det norska försvaret.

Sverige var det effektivare laget, men gästerna höll spelet väl uppe. Trots ledning med 5-1 efter två perioder var assisterande landslagstränaren Ulf Hallstensson långt i från nöjd.

– Det är lite för bekvämt och slarvigt och vi racklar mest omkring i hörnen. Därifrån är det svårt att göra mål, sade Hallstensson till TV4 Sport.

Förbundskapten Jan-Erik Vaara är dock förhoppningsfull inför VM.

– Det kommer att bli tufft hela vägen, men jag har en bra känsla inför VM. Vi har många bra vapen att ta till. Spelare som kan byta positioner och formationer utan problem. Det är en styrka att ha så jämna femmor, sade Jan-Erik Vaara.

Mer om Innebandy - landslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".