Svenska herrarna långt efter - ändå nöjda

Calle Halvarsson: "En liten revansch"
1:36 min

Calle Halfvarsson slutade sexa, Lars Nelson på en sextondeplats och Daniel Richardsson föll. Men det fanns ändå blågula glädjeämnen.

Efter Charlotte Kallas tredjeplats under förmiddagen fanns det stora förhoppningar på nya svenska framgångar när det var herrarnas tur. Men bästa svensk Calle Halfvarsson slutade först på en sjätteplats.

– Jag är nöjd. Det blev ändå en liten revansch från igår då jag gjorde en riktigt dålig sprint. Det här var helt okey, sa Halfvarsson.

Samtidigt som Lars Nelson, Markus Hellner och Daniel Richardsson tappade på slutet så höll Halfvarsson ihop det genom hela loppet. Någonting som 25-åringen från Sågmyra själv noterade med glädje.

– Det är jag nöjd med. Det ska jag ta med mig härifrån. Ett distanslopp där jag åker jämnt och fort i hela loppet, det är inte vanligt för mig, sa Halfvarsson.

Bakom Halfvarsson så stod Daniel Richardsson för en bra start, men hamnade tillslut på en 20:e-plats. Anledningen var ett fall på den tuffa banan.

– Jag hade bra krafter men så lyckades jag såklart ramla i en utförsbacke. Från att vara trea hamnade jag på en fjortondeplats. Det var lite synd men kroppen kändes helt okey så jag får ta med mig det, sa Richardsson.

Var det svårt att komma tillbaka efter fallet?

– Det måste man ju säga. Tappar man femton sekunder på en gång blir man ju lite less. Jag försökte kriga men det blir ju omedvetet att man tar det lite lugnare, sa Richardsson som ändå tyckte att det kändes bättre än förra helgens tävlingar i Bruksvallarna.

Vann gjorde Finlands Iivo Niskanen före Martin Johnsrud Sundby, Norge, och landsmannen Sami Jauhojärvi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".