2014, Stökigt i samband med matchen mellan Atletico Madrid och Deportivo. Foto: TT Nyhetsbyrån
Stökigt i samband med matchen mellan Atletico Madrid och Deportivo. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fotbollsupporter död efter bråk

Rivaliserande spanska fotbollssupportrar drabbade samman i Madrid på söndagen. En 43-årig man hittades svårt skadad i en flod och avled senare på sjukhus.

Den regerande mästaren Atlético Madrid vann med 2-0 hemma mot Deportivo La Coruña i söndagens tidiga möte i spanska fotbollsligan.

Men matchen och resultatet hamnade helt i skuggan av våldsamheterna som uppstod när ett dussintals rivaliserande supportrar drabbade samman i närheten av arenan i Madrid före avspark.

En 43-årig Deportivo-supporter hittades av räddningstjänsten i Manzanares-floden. Mannen var kraftigt nedkyld, hade svåra huvudskador och ska ha drabbats av hjärtstillestånd.

Sjukhuskällor meddelade sedan att mannen avled strax efter klockan 14.00 på söndagen när upplivningsförsöken misslyckades.

Elva andra personer fick vård för mestadels mindre skador, däribland en polis som ådrog sig en bruten hand.

Den spanska fotbollsligan sade i ett uttalande att man hade försökt stoppa matchen. Enligt uppgifter i spanska medier misslyckades det på grund av att det inte gick att komma i kontakt med det spanska fotbollsförbundet i tid.

Atlético Madrid och fotbollsligan har fördömt händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".