Bygget av den nya fotbollsarenan pågår för fullt. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
Bygget av den nya fotbollsarenan pågår för fullt. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio

Gävles nya arena ska heta Gavlevallen

Gavlevallen blir namnet på den nya fotbollsarenan i Gävle. 

Ett namn som röstades fram - via Gävle kommuns hemsida. 

Det kunde dock blivit Himlavallen i stället. 

Den nya fotbollsarenan i Gävle som kommer att invigas i vår och ska ersätta Strömvallen som hemmaplan för allsvenska Gefle IF kommer alltså att heta Gavlevallen.

Namnet, som presenterades i samband med invigningen av julbocken på Slottstorget i Gävle på söndagen, har bestämts genom en tävling som Gävle kommun arrangerat.

Först fick allmänheten skicka in egna förslag.

Sedan valdes fem av förslagen - Gavlevallen, Gefleborgen, Drömvallen, Gavlehöjden och Himlavallen - ut till en omröstning på Gävle kommuns hemsida. Geflesupportrar som föredrog namnet Nya Strömvallen och som inte ville ha en omröstning gick bet.

Gefle Dagblad på nätet skriver att Gavlevallen fick 1 209 av 2 738 röster.
– Vi i juryn är trygga med att det här är rätt namn. Det har varit en överlägsen etta från dag ett, sade Johan Adolfsson, kommunikationschef på Gävle kommun, till gd.se.

Gefle Dagblad skriver också att omkring 12 000 så kallade robotröster hade lagts på Himlavallen, men att de förklarats ogiltiga.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".