2014, Fredrik Lindström. Foto: TT Nyhetsbyrån
Fredrik Lindström. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindström imponerade i VC-premiären

Fredrik Lindström: "En tiondeplats med mersmak"
1:18 min

Fredrik Lindström imponerade i skidskyttets VC-premiär i Östersund. Lindström sköt fullt i mixedstafetten och förde upp Sverige till 10:e plats på sista sträckan.

– Det var en tiondeplats med mersmak, det är tätt uppåt och var mycket positivt med den här starten, säger Lindström till P4 Jämtland.

Både Elisabeth Högberg och Mona Brorsson fick ta till tre extraskott på sina inledande sträckor, men sköt fullt och när Tobias Arwidson tog över på den tredje sträckan var det svenska laget just utanför en topp 10-placering. Arwidsson sköt bra, behövde två extraskott och såg ut att kunna föra laget uppåt i resultatlistan, men krafterna tröt på spurtvarvet och när Fredrik Lindström gav sig ut gjorde han det som 14:e åkare, 1.21 efter täten.

Lindström gjorde en riktigt bra insats med felfritt skytte och bra fart i spåren. Han var i mål 55 sekunder från täten. Därmed hade han tagit in nära 30 sekunder på täten. Men han menar att han kunde plockat ännu mer tid.

– Kändes bra, men med lite bättre krut i benen sista rundan hade vi kunnat bli femma eller sexa. Jag hade ett jättebra skytte, jag sköt fullt så där kan det inte gå så mycket bättre.

Lindström var även nöjd med sina lagkamraters insatser.

– De var inte alls blyga, de gick på offensivt. Det var riktigt kul att se.

I täten visade de tre senaste årens världscupsegrare Martin Fourcade att han blir att räkna med även i vinter. Fransmannen var starkast i spurten och vann knappt före norrmannen Lars Helge Birkeland och tysken Simon Schempp.

Världscuptävlingarna i Östersund fortsätter på onsdag med herrarnas 20-kilometerslopp. 

Tre roliga race nästa vecka.

Var inte alls blyga, gick offensivt. Riktigt kul att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".