Foto: TT
Foto: TT

15-åriga jättetalangen: "Det var jättekul"

Engelholms superlöfte Isabelle Haak: "Jag vill bli ännu bättre"
3:54 min

Engelholm vände och vann mot Hylte. Bäst på plan var 15-åriga Isabelle Haak.

I Engelholm finns både kanadensiska och amerikanska stjärnor. Men den största stjärnan mot Hylte var 15 år och kommer från Perstorp. Isabelle Haak var stundtals överlägsen på planen när Engelsholm vände och vann mot Hylte med 3-2 i set.

– Jag var jättenervös inför den här matchen för jag visste att den skulle bli svår. Men det är bra att vara nervös för jag hade jättemycket energi. Jag försökte få det i mitt spel också och hjälpa laget, säger Haak som beskrivits som en av de största talangerna som svensk volleyboll fått fram.

Hur är känslan när du går upp vid nät och drar in de där stenhårda smasharna?

– Jag tycker verkligen att det är jättekul. När man får en perfekt pass så är det bara att gå på allt man har. Jag tycker som sagt att det är jättekul, säger Haak.

Hur bra ska du egentligen bli?

– Bättre... (skratt)

Vad har du för mål med volleybollen?

– Någon gång vill jag spela utomlands. Gärna i Frankrike. Det är såklart mitt mål, och då får jag kämpa för att bli bättre, berättar Haak.

Tryck på ljudlänken ovan för att höra en längre intervju med Isabelle Haak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".