Foto: Foto: Adam Ihse / TT
Foto: Foto: Adam Ihse / TT

Sverige kan snuvas på toppseedning

Marika Domanski Lyfors lottningskaoset
2:35 min

Om fem dagar lottas grupperna till VM i Kanada nästa år, Sverige som är ett av länderna som egentligen borde ligga i seedningsgrupp 1, kan nu bli snuvade på den platsen.

Det är sajten Women's Soccerly som skriver att Sverige i egenskap av ett av dom bäst rankade lagen borde finnas med i första seedningsgruppen, men att eftersom Sverige bara är trea i Europa, kan nu Brasilien få den platsen på en sydamerikakvot.

Radiosporten har pratat med svenska fotbollförbundet som säger att de också har hört det här, men inte ens förbundet vet helt säkert hur det blir. Besked väntas inte komma förrän på fredag, bara en dag före lottningen sker, det att jämföra med nästan två månader som det var för herrarnas VM senast.

Skulle Sverige hamna i pott två innebär det att man kan får möte länder som USA, Japan, Tyskland och Frankrike i gruppspelet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".