Foto: Sören Andersson / TT
Sportchefen Nils 'Nisse' Ekman under Djurgårdens hockeydamers träning i Globen Foto: Sören Andersson / TT

Nils Ekman: ”Skulle inte vilja vara någon annanstans”

Nisse Ekman kampen efter stroken
5:14 min

För snart fyra år sedan drabbades hockeyspelaren Nils Ekman av en stroke, sedan dess har han gått en kamp mot sin egen kropp. Inte för att ta sig tillbaka till hockeyn utan tillbaka till ett eget liv, och även om han säger att han nu mår bra, så är han långt ifrån den han var innan sjukdomen.

– Jag är inte i närheten av att vara så stark, alert och pigg som jag var innan. Det finns mycket att göra och på något sätt stävar man efter att bli den man var, eller klara av de saker man kunde tidigare i livet.

– Det är en ständig  livsträning att klara av vardagarna. Strokepatienter har det tufft. Självklarheter som man tog för givet tidigare i livet kan bli väldigt knepiga. Det är ett ständigt pussel men jag har lyckats med det väldigt väl.

Fyra år efter stroken är Nisse Ekman tillbaka i hockeyn värld. En värld där han under karriären spelade VM med tre kronor och nästan 300 matcher i NHL innan karriären avslutades i Djurgården i förtid.

När han nu kommer tillbaka till ishockeyn gör han det tillsammans med sin sambo Danijela Rundqvist och Djurgårdens satsning på damhockeyn där han nu är Sportchef.

–  Som allt har slumpat sig i livet och hur det har gått skulle jag inte vilja vara någon annanstans än där jag är just nu. Jag skulle hellre göra det här med Danijela än att spela hockey.

Lyssna på hela Lena Sundqvists möte Nils Ekman genom att klicka på spelaren ovanför.

Mer om Hockeylag: Djurgården

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".