Christian Maråker i landslagströjan
Christian Maråker i landslagströjan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Maråker glänste när Borås Europavann

Borås besegrade danska Bakken Bears i Eurochallenge-turneringen med 90-70 och landslagsmannen Christian Maråker glänste.

Kvällens vinst innebär att Borås har tre vinster och en förlust inför de två avslutande matcherna.

Chansen att ta sig vidare till nästa  gruppspel finns definitivt. Det gäller att komma bland de två bästa och om Borås vinner mot Fraport Skyliners i den sista omgången så lär det räcka.

Borås fick en bra start på matchen mot Bakken även om det var danskarna som satte matchens första tvåa. Framför allt var det Christian Maråker som levererade.

Efter drygt tre minuter hade han tagit sex returer och strax därefter dunkade han för andra gången i poäng och Borås kunde gå fram till 14-4 innan danskarna tog time-out.

Kom därefter ut för att skjuta treor och gjorde det inledningsvis bra också men kom ändå inte närmare än 26-17 fram till slutet på första quartern. Att matchen skulle ha varit avgjord där är naturligvis lite fånigt att påstå men med facit i hand så.

Den andra började illa för Borås som hade plockat upp tre foul redan den första minuten och stod på lagfoul när det var nästan fem minuter kvar till halvtidspaus. Ändå hade man 42-30.

När pausvilan kom ledde Borås med 53-37 och Christian Maråker som hade redan en dubbel-dubbel.

Den andra halvleken började inget vidare för Borås men ett 17-5 ryck gjorde att det stod 75-49 efter tredje och då var det ju avgjort.

Den sista quartern vann i alla fall danskarna med men vad hjälpte det.

Borås var bättre i allt. Högre skottprocent, Fler avslut i det färgade området, fler poäng via snabba omställningar och fler returer.

Och så var det ju Christian Maråker. Han sköt i 22 poäng och tog 20 returer på nästan 30 minuters spel och satte 10 av 12  tvåpoängförsök. Lysande!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".