Sarah Sjöström under sim-SM 2014
Sarah Sjöström. Foto:Janerik Henriksson / TT

Sjöström till VM-final efter kollapsen på 200 meter fjäril

Efter misslyckandet på 200 meter fjäril visade Sarah Sjöström återigen fin form när hon förde Sverige till final i lagkappen vid sim-VM i Doha.

Sverige gick till final med näst bästa tid på 4x200 meter fritt. Kvartetten Louise Hansson, Michelle Coleman, Ida Marko-Varga och Sarah Sjöström noterade 7.43,87 och besegrade både USA och Australien i sitt heat.

Sjöström hade bästa sträcktid av alla i heatet med 1.53,95 och tog Sverige från tredje plats till seger på sista sträckan.
– Det kändes ganska kontrollerat och mycket bättre än fjärilssimmet, men det var fortfarande väldigt tungt att simma 200 meter. Det är svårt att säga efter ett försökslopp, men jag känner mig inte jättebra på 200 meter.

Holland var överlägset snabbast i lagkappen på 7.39,20. Finalen går i kväll.

På 200 meter fjäril tidigare på morgonen gick det dock sämre. Sjöström var drygt fem sekunder långsammare än på SM och hennes 2.09,51 var bara 19:e tid.

– Det kändes väldigt bra i 100 meter, sedan så domnade jag bort. Jag var tvungen att fundera hur jag skulle ta mig i mål överhuvudtaget, skrattar hon.

– Det är första och sista gången jag simmar 200 meter fjärilssim på ett mästerskap.

Jennie Johansson är vidare till semifinal på 50 meter bröst med med 30,48. 

– Det var lite första loppet-känsla. Det kändes inte jättebra, men jag tror det kan gå mycket bättre i kväll när jag har ett lopp avklarat. Jag känner mig stark, säger hon.

Michelle Coleman tog sig till semifinal med tionde tid på 100 meter ryggsim och noterade 57,70. Det var 15 hundradelar över hennes årsbästa. Ida Lindborg var chanslös och hade 31:a tid med 59,63.

Mer om Simning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".