Sundhage. Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån

Sundhage: ”Många märkliga saker med damfotbollen”

Efter att Radiosporten uppmärksammat den kritik som finns mot Fifas seedningssystem inför lottningen till VM för damer på lördag så kommer nu ännu fler reaktioner.

Förbundskapten Pia Sundhage säger till Expressen att hon tycker det är dåligt att seedningsgrupperna för hur VM ska lottas kommer först på fredag, dagen innan lottningen till VM i Kanada.

– Det är många saker som är märkliga när det gäller damfotbollen. Det här är bara en sak i mängden. Det är bra att det är sådana som Karl-Erik som reagerar på sådant. Det är sådana som han som kan påverka det, det kan inte jag, säger förbundskapten Pia Sundhage till tidningen.

Nilsson sade så här till Radiosporten i morse.

– Det borde inte vara någon som helst skillnad på om det är herr- eller damfotboll, men uppenbarligen har det varit så, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande Svenska Fotbollförbundet, till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".