2014, Jubel i Linköping efter att ha fått hål på Starkbaum. Foto: TT Nyhetsbyrån
Jubel i Linköping efter att ha fått hål på Starkbaum. Foto: TT Nyhetsbyrån
Brynäs-Linköping 1-2 e. str.

Brynäs rånade Linköping på poäng

LHC:s Magnus Johansson: ”Tror definitivt jag aldrig upplevt det”
2:57 min

SHL-ishockeyns poängkungar Jeffe Taffe och Jacob Micflikier åkte till Gävle för att skjuta hem säsongens andra trea på bortaplan. Men kanske mest anmärkningsvärt från matchen var att Linköping efter den första perioden hade 24-0 i skott.

Radiosportens Magnus Wahlman tar ut matchens lirare i båda lagen.
Brynäs: Bernhard Starkbaum
Linköping: Jonas Junland

Micflikier avgjorde – men Linköping blev bestulet på en av poängen i rånet på Gavlerinken (2-1 efter straffar).

– Jag tror definitivt att jag aldrig har upplevt det – att vinna skotten med 24-0 i första perioden. Det är unikt även för mig. Vi borde ha avgjort tidigare men det är skönt att vi alla fall fick med oss två poäng, säger LHC:s veteran Magnus Johansson till Radiosporten.

– Jag vet inte vad det var. Ett jävla sömnpiller var det. Vi var inte med alls, och de var riktigt bra. Vi får tacka Bernhard Starkbaum för en poäng i dag. Det var inte förrän i tredje när de gjorde ett mål som vi började spela igen, säger Brynäs Anton Rödin till Radiosporten.

Taffe hade 28 poäng (10+18) och Micflickier 24 pinnar (11+13) inför torsdagsmatchen i Gavlerinken.

Eftersom Brynäs å sin sida har gjort överlägset flest mål – 55 stycken – på hemmaplan i höst förväntade sig de flesta en målrik match.

Det blev det inte. Det blev i stället en märklig tillställning där uttrycket "spel mot ett mål" sade allt om första perioden där gästerna vann skotten med osannolika 24-0.

Frågan är vad som var konstigast - att Linköping inte fick in något av de där 24 skotten eller att Brynäs inte tog ett enda skott på mål mot David Rautio som fick småjogga vid den egna buren för att inte stelna till.

Brynäs tog "ett snack i pausen" sade tränaren Tommy Jonsson till C More. Det snacket fick effekt – i ett par minuter.

Anton Rödin sköt Brynäs första skott på mål i matchen 1.13 in i den andra perioden. Oskar Lindblom följde upp med ett skott 42 sekunder senare. Sedan var det Linköping mot Bernhard Starkbaum igen.

Visst, Brynäs interna poängkung Greg Scott sköt tre skott på mål i andra och var faktiskt nära att göra ett mål också men slashades och fastnade med pucken på David Rautio.

Inför tredje ledde Linköping skotten med 35-5.

På det 37:e skottet gjorde man till slut mål då Broc Little styrde in Jonas Junlands skott endast 24 sekunder in i tredje.

Med 1.22 kvar till full tid ledde Linköping matchen med 1-0 och skotten med 47-13.

Då klev Greg Scott fram igen och nu gick pucken i mål då amerikanen slagit in 1-1-kvitteringen på tennis med klubbskaftet.

En oväntat jämn förlängning ledde fram till straffar. Där avgjorde till slut Jacob Micflickier med två satta straffar, där den sista var ett riktigt konststycke som skickade ner Starkbaum på rygg och pucken upp i nättaket.


MATCHFAKTA

Brynäs-Linköping 1-2 e str (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1) 

Tredje perioden: 0-1 (0.24) Broc Little (Jonas Junland, Mattias Sjögren), 1-1 (18.38) Greg Scott (Anton Rödin, Bill Sweatt).

Avgörande str: Jacob Micflikier.

Skott: 20-52 (0-24, 5-11, 9-13, 6-3, 0-1).

Utv, Brynäs: 5x2. Linköping: 3x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Mikael Andersson, Åkers styckebruk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".