Daniel Alfredsson hyllas. Foto: Jana Chytilova/TT.
1 av 3
Daniel Alfredsson hyllas. Foto: Jana Chytilova/TT.
Daniel Alfredsson hyllas av lagkamraterna. Foto: Fred Chartrand/TT.
2 av 3
Daniel Alfredsson hyllas av lagkamraterna. Foto: Fred Chartrand/TT.
Daniel Alfredsson och hans familj. Foto: Jana Chytilova/TT.
3 av 3
Daniel Alfredsson och hans familj. Foto: Jana Chytilova/TT.

Lycklig Alfredsson hyllad som hjälte

Jublet visste inga gränser
1:18 min

Efter 18 säsonger, 444 mål och 1 370 matcher i NHL-ishockeyn är karriären över. I natt blev Daniel Alfredsson hyllad för sin gärning, inför matchen mellan Ottawa och New York Islanders.

Jublet visste inga gränser i Ottawa i natt när Daniel Alfredsson hyllades av publiken efter beskedet att karriären är över på grund av ryggproblem.

Alfredsson har ju spelat för Detroit det senaste året, men blev åter en Ottawa Senator för en dag att kunna säga ett ordentligt tack och adjö på sin egentliga hemmaarena.

Daniel Alfredsson hyllades med särskild ceremoni och stort jubel när han inför nattens match och i en nedsläckt arena åkte eget ärevarv inför Ottawafansen, som stod upp och jublade åt sin gamle lagkapten, nummer elva, medan en del av dom viftade med svenska flaggor.

Ett endagskontrakt med klubben gav Alfie, som han kallas, chansen att tacka fansen och medspelarna i den tröja han burit i 17 säsonger, i den stad som han och hans familj gjort till sin.

Alfredssons dag började med en fullpackad presskonferens där han som en av Ottawas - och Sveriges - mest framgångsrika spelare genom tiderna fick stående ovationer från sportjournalister och spelare , och mer än en gång fick höra av klubbledningen att han när han vill är välkommen tillbaka till ett jobb för klubben, utanför isen.

Daniel Alfredsson tackade men sa att han först ska vila, och tänka, i minst ett år, sen får man se. 

 Vid 41 års ålder, och med en rygg som säger stopp, är det alltså nu definitivt slutspelat för Alfredsson, som gjort 444 NHLmål och spelat i hela fem OS för Sverige, där OSguldet 2006 förstås glittrar extra mycket.

Mer om NHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".