2014 Maharajah och Örjan Kilhström
Foto: TT

Ingen Prix d´Amerique för Maharajah

Jerringpresentation Örjan Kihlström
3:54 min

Fjolårsvinnaren Maharajah kommer inte till start i vinterns Prix d´Amerique. Därmed har travhästen tävlat klart i ”världens tuffaste travlopp” eftersom hästen nästa vinter passerat åldersgränsen vid 10 år.

Tränaren Stefan Hultman berättar om varför Maharajah inte kommer till start i år.

– Efter moget övervägande så har vi kommit överens om avbryta satsningen mot ett sista Prix d´Amerique. Han blev behandlad för ett par veckor sedan och där tappade han både träningen och lopp. Därmed blir det helt enkelt för ont om tid för att få honom i ordning till Prix d´Amerique, säger Stefan Hultman till stallets hemsida.

I fjol vann Maharajah med Örjan Kihlström i sulkyn loppet, vilket gett kusken nominering till Radiosportens Jerringpris.

Nu är det oklart vad som händer i framtiden för Maharajah.

– Nu får "Marre" fortsätta att jogga på här hemma där vi, som vi hela tiden gjort, tar en dag i taget. Vi får helt enkelt se vad som händer framöver men något beslut över hans framtid tar vi inte idag, säger Hultman.

Hör segerloppet i Prix d´Amerique i fjol här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".