FOTO: JESSICA GOW / SCANPIX
FOTO: JESSICA GOW / SCANPIX

Mohamed Bangura tillbaka i AIK

Mohamed Bangura är tillbaka i AIK. 

Anfallaren har skrivit på för tre år. 

Under torsdagskvällen läckte nyheten ut i flera medier och på Twitter hälsade lagkompisen Henok Goitom Bangura välkommen tillbaka med orden "Dags att skapa magi"'.

Vid en presskonferens på fredagen presenterades affären. Då passade Bangura på att flörta med klubbens supportrar.

"Jag är mycket glad över att få möjligheten att tillhöra AIK igen. Jag har insett att jag gjorde många AIK-supportrar ledsna när jag gick på lån från Celtic till Elfsborg och det gjorde ont att se AIK-supportrar ledsna. Jag har blivit lite äldre och lite klokare, och därför har jag tecknat avtal med AIK igen. Mitt huvudsakliga fokus är nu att lägga all min kraft på att förbereda mig och laget för att vinna titlar med AIK." säger Bangura till klubbens hemsida.

Bangura, 25, kom till AIK sommaren 2010 och var en av de spelare som starkast bidrog till att klubben klarade sig kvar i allsvenskan. Året därpå gjorde han sju mål och svarade för tre målgivande passningar på 20 matcher innan han köptes av Celtic för, enligt samstämmiga medieuppgifter, runt 20 miljoner kronor.

Bangura lyckades aldrig i Glasgow och återvände till AIK på lån 2012 men lånades 2013 ut till Elfsborg. Han har sedan dess även spelat för Istanbul BB i den turkiska ligan.

Sedan i början av november har han tränat med AIK.

"AIK har värvat en spelare som har kvaliteter som gör skillnad i den delen av tabellen där vi vill tävla. AIK har värvat en spelare som tydligt visat att han är medveten om vilken klubb han kommer till och vilka krav hans historia ger." säger sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

I kontraktet ingår en option för 2017.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".