Marit Björgen, Norge. Foto: Robert Michael/TT.
Arkivbild: Marit Björgen, Norge. Foto: Robert Michael/TT.

Blekt Sverige frånåkt av Norge i Lillehammers sprint

Ida Ingemarsdotter: "Det var för mycket mjöksyra i benen"
1:53 min

Det blev dubbelt norskt i topp när världscupsprinten avgjordes i norska Lillehammer på fredagen. Marit Björgen vann på damsidan och Pål Golberg på herrsidan.

I damklassen dominerade Norge totalt och lade beslag på de fyra första platserna. Marit Björgen vann före Celine Brun-Lie, Heidi Weng och Maiken Caspersen Falla.

Bästa svenska i sprinten, som kördes i fri stil, blev Ida Ingemarsdotter som slutade fyra i semifinalen. Men tiden räckte inte för vidare avancemang till finalen.

– Jag är väl egentligen nöjd med loppet ända fram till toppen av sista backen. Jag försökte att jobba som en galning över krönet, men det var för mycket mjöksyra i benen och då räckte det inte. Det är surt, man vill vara i final när det är sprinttävlingar, säger Ida Ingemarsdotter till Radiosporten.

På herrsidan lyckades ingen svensk nå semifinal. Emil Jönsson var närmast, men hans kvartsfinaltid räckte inte för vidare avancemang.

Finalen på herrsidan vanns av norrmannen Pål Golberg, tvåa var ryssen Aleksej Petuchov och trea norrmannen Finn Hagen Krogh.

På lördagen fortsätter världscuptävlingarna i Lillehammer med 5 km (fri stil) för damer och 10 km (fri stil) för herrar.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".