Torgny Mogren om svenskarnas insatser. Foto: TT Nyhetsbyrån
Torgny Mogren om svenskarnas insatser. Foto: TT Nyhetsbyrån

Torgny Mogren om svenska insats: ”Lite orolig ska man vara”

Torgny Mogren om svenskarnas insatser: "Lite orolig ska man vara"
0:47 min

Radiosportens expert börjar bli orolig för de svenska skidåkarna. Ingen sprintåkare tog sig till finalerna i Lillehammer.

– Jag hade hoppats på en herre och en dam i final, men de räcker inte till. De verkar inte vara i form, säger Mogren.

Svenskarna skyllde efter misslyckandet på att de hårdtränat för att vara som bäst vid VM i Falun i slutet av februari. Men Mogren köper inte det helt och hållet.

– Hela världseliten tränar stenhårt just nu, så jag är lite orolig. Svenskarna tränar lite för hårt, jag vet inte. Det är lite orostecken, men det är långt kvar och jag hoppas de har läget under kontroll. Det får gå någon vecka till innan man höjer fingret, säger Mogren.

Calle Halfvarsson skyllde på fel spårval när han försvann i kvartsfinalen.

– Han saknar lite form och klagade på att han åkte otaktiskt. Det håller inte att ligga sista i fältet i en VC-sprint och tro man ska nå ända fram.

Teodor Peterson stumnade rejält i sin kvartsfinal och var i mål över 40 sekunder bakom täten.

– Peterson var riktigt trött i sista backen, han var alldeles för tung i kroppen för att det skulle fungera. Han behver fler tävlingar. Vi är vana att se Teodor i finaler, men nu har han missat två i rad.

Mogren är dock nöjd med Emil Jönssons insats.

– Han har en positiv trend, det här var ett steg framåt.

I morgon väntad distanslopp i fri stil, 5 km för damerna och 10 km för herrarna. 

– Det är risk för mycket norskt på både dam- och herrsidan i hela helgen. Jag hoppas på Kalla i morgon på 5 km fristil, det borde passa henne bra. Herrarna vill jag se mer av. Calle tror jag kommer göra ett bra jobb också, säger Mogren.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".