Peter Ahnberg. Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: SR/TT Nyhetsbyrån

Guide: Så bra är Sveriges motståndare i innebandy-VM

Peter Ahnberg inför kvällens match mot Finland
0:41 min

Radiosportens expert Peter Ahnberg kommenterar här Sveriges kommande motståndare i gruppspelet.

Finland:

”Det har snackats om en generationsväxling under lång tid, men den har inte skett ännu fullt ut. Vi ser fortfarande Mika Kohonen och Rickie Hyvärinen med flera andra har passerat 30 år. De har varken hoppat av eller blivit omsprungna av unga talanger.

Så det finns frågetecken för hur bra Finland är.

Kohonoen, den stora ikonen i Finland, har haft ett besvärligt år med sjukskrivning under stora delen av säsongen och inte spelat mycket för Storvreta. Många har spekulerat i att han kanske inte borde spela i landslaget för att han inte är tillräckligt bra.

Frågan är hur Finland får ihop det. De har laddat utomlands med solsemester och teambuilding. De kommer satsa hårt för att vinna första matchen mot Sverige för att då få möta Tjeckien i semifinal och sen kan allting hända i en final. Sverige är klar favorit, de har det bättre laget och har hemmaplan med en publik som kommer vara till Sveriges fördel. Piubliken kommer bära fram Sverige till nytt guld”.

Relaterat

Mer om Innebandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".