Andreas Jämtin under uppvärmningen i SHL-matchen mellan Växjö Lakers och HV71. Foto: Mikael Fritzon/TT
Andreas Jämtin under uppvärmningen i matchen mellan Växjö och HV71. Foto: Mikael Fritzon/TT

Jämtin kan bli borta i tre månader

I torsdagens förlustmatch mot Växjö skadade Andreas Jämtin tummen och fick lämna isen. Nu skriver Jönköpingsposten.se att HV71-forwarden kan bli borta i tre månader.

Det var i HV71:s förlustmatch mot Växjö som Andreas Jämtin fick en smäll mot tummen. Enligt HV:s läkare Jonas Kalman riskerar Jämtin att missa resten av grundsäsongen och en operation är redan på gång.

– Det lutar åt att den kommer att genomföras redan under lördagen. Han har sannolikt en ledbandsskada i tummen och det skulle i så fall betyda att han blir borta från spel i ungefär tre månader, och det är ju ungefär resten av grundserien, säger Jonas Kalman till Jönköpingspostens hemsida

Tidningen har också varit i kontakt med Jämtin, men han vill inte kommentera skadan.

– Du får ringa vår läkare, blev svaret från Jämtin.

Även Ted Brithén skadade sig under torsdagens match mot Växjö efter en tackling från Växjös Teemu Laakso. Enligt Jönköpingsposten har HV-kaptenen fått en hjärnskakning.

– Ted kommer att vila minst en vecka. Han mådde ungefär som förväntat i dag, säger Jonas Kalman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".