Calle Halfvarsson och Torgny Mogren
Calle Halfvarsson och Torgny Mogren. Foto: TT/SR

Mogren: ”Tror Calle kan slåss om pallplatserna i morgon”

Torgny Mogren: ”Tycker att Calle visar bättre och bättre form”
2:39 min

Calle Halfvarsson såg länge ut att ta en pallplats på herrarnas 10 kilometer i Lillehammer. Men norrmannen Finn Haagen Krogh petade ner Halfvarsson till en fjärde plats. Radiosportens expert Torgny Mogren tror att Halfvarsson kan utmana norrmännen i morgondagens 15-kilometerslopp i klassisk stil med jaktstart.

– Det tror jag han mycket väl kan göra, han har ju inte allt för långt fram till pallen, det är ju de här två, Finn Haagen Krogh och (Paal) Goolberg är då före plus då (Martin Johnsrud) Sundby och Sjur Röthe. Så har han en bra dag och jag tycker att Calle visar bättre och bättre form och han går ut tufft och kan han komma ikapp dem, det är iallafall 15 kilometer, och kan han åka ikapp dem ganska snabbt eller ta in tid så han får häng på dem och kan ligga där och vila upp sig så finns det stora möjligheter, säger Torgny Mogren.

Tror du att Sundby vinner i morgon, totalt?

– Det är väl stor chans till att han ska ta en världscupseger imorgon, men vi får se, Finn Haagen Krogh gjorde ett mycket bra lopp idag och han är en duktig vanlig åkare, kanske mer det än sprint egentligen. Så det blir nog en tuff resa där med tre norrmän och Calle, om nu Calle orkar åka ikapp eller få känning, det bästa är ju egentligen om norrmännen kommer ihop ganska tidigt och farten inte bli så hög, då finns det stora möjligheter att Calle också ska ansluta, säger Mogren.

Det är klassiskt i morgon, är det Calles likör?

– Tycker Calle har blivit bättre på klassiskt och han sa det efter Bruksvallsloppet att han nästan tyckte att den klassiska tekniken stämde bättre än fristilstekniken då iallafall, så det ser positivt ut, säger Mogren.


Längdåkarnas minitour i Lillehammer avslutas på söndagen med ett 15-kilometerslopp i klassisk stil med jaktstart. Finn Haagen Krogh går ut i ledning närmast före Martin Johnsrud Sundby som startar 20 sekunder efter. Calle Halfvarsson startar 27 sekunder efter ledaren och får gå ut i sällskap med Sjur Röthe. (TT)

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".