Sarah Sjöström var nära världsrekordet i semifinalen på 100 meter fjäril. Foto: Jessica Gow/TT
Sarah Sjöström var nära världsrekordet i semifinalen på 100 meter fjäril. Foto: Jessica Gow/TT

Superlopp av Sjöström i semifinalen

Sarah Sjöström fortsätter att glänsa i kortbane-VM i Doha. Hon vann semifinalen på 100 meter fjäril i överlägsen stil på ett nytt mästerskapsrekord.

Sjöström var i ledningen redan efter halva loppet och simmade i mål på tiden 55,13. Nytt personbästa, svenskt rekord, mästerskapsrekord och endast åtta hundradelar över världsrekordet.

– Tiden var jätteöverraskande, hade jag satt målgången hade det ju blivit världsrekord till och med, jag var först chockad över att jag hade så mycket krafter kvar sista 50, det var skönt, säger Sarah Sjöström till Svt Sport.

Sarah Sjöströms tid var 92 hundradelar snabbare än danskan Jeanette Ottesen som vann det andra semifinalheatet. Finalen avgörs imorgon, söndag.

Jennie Johansson var den enda svenska deltagaren som simmade final i dag. Johansson slutade på en sjunde plats på 100 meter bröstsim.

För Michelle Coleman och Johannes Skagius blev det stopp i respektive semifinal. Coleman lyckades inte ta sig vidare på 50 meter ryggsim, svenskan slutade på en åttonde plats i sitt heat.

Och trots att Johannes Skagius tangerade sitt personliga rekord (26,59) i semifinalen på 50 meter bröstsim blev det ingen finalplats för svensken. Han slutade på en 13:e plats totalt, 23 hundradelar från final. Britten Adam Peaty var snabbast i semifinalen på 25,75, ett nytt mästerskapsrekord.

Mer om Simning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".