Alpinstjärnan Lindsey Vonn. Foto: Jeff McIntosh/TT
Foto: Jeff McIntosh/TT

Vonn segrare igen

Två lopp efter den långa skadefrånvaron. Det var allt alpinstjärnan Lindsey Vonn behövde innan hon stod som segrare igen.

– Det är helt ofattbart, sade amerikanskan efter att ha vunnit störtloppet i Lake Louise.

På fredagen gjorde hon den första världscuptävlingen på nästan ett år. Då blev Lindsey Vonn åtta i störtloppet i Lake Louise.

Men hon behövde inte vänta länge på att vara tillbaka överst på prispallen. På lördagen var det nytt störtlopp i Lake Louise - där hon vunnit 14 av sina världscupsegrar - och då var Vonn snabbast av alla och tog första världscupsegern sedan januari 2013.

– Jag har kämpat så hårt för att komma tillbaka till där jag är nu, högst upp på pallen. Det betyder allt för mig, det är helt ofattbart, jublade hon.

– Det är som en drömdag.

Det blev trippelt USA på pallen: Stacey Cook blev tvåa, nästan en halv sekund efter, och Julia Mancuso trea.

Svenskan Kajsa Kling, som blev sexa på fredagen, blev åtta.

Vonn drog av ett korsband i sitt knä och bröt benet i en krasch i VM i Schladming 2013. Trots en ny skada på träning i november i fjol försökte hon sig på en comeback, men efter bara fyra tävlingar tvingades hon ge upp. Och i stället för OS i Sotji blev det ännu en knäoperation och lång rehabilitering.

Nu är hon tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".