Sara Algotsson Ostholt
1 av 2
Sara Algotsson Ostholt. Foto: TT

Silver Sara laddar inför ett kvalfyllt 2015

Sara Algotsson om satsninen mot Rio-OS
8:27 min

Nu är hon tillbaka på allvar, Sara Algotsson Ostholt som blev ”Silver Sara” med hela svenska folket vid OS i London 2012 då hon och hästen Wega var en knapp rivning från att ta guld i fälttävlan.

Det blev silver - men också ett stort genombrott både för Sara Algotsson Ostholt själv och för fälttävlan hos den stora publiken. Nu två och ett halvt år senare laddar hon om inför ett kvalfyllt 2015 när en ny OS plats måste fixas. För hon satsar verkligen på Rio OS 2016 trots att all uppmärksamhet och alla aktiviteter efter förra gången fick henne att nästan tappa sugen.

– Det blev för mycket av allting, berättar Sara för Radiosporten som träffar henne och åtta veckor gamle sonen Eric i Malmö.

– Jag hade svårt att få tiden att räcka till med allt som måste göras och insåg inte att dygnet bara har 24 timmar, minns Sara från tiden efter silvret.

Nu är hon dock i full gång igen trots att det bara gått åtta veckor sedan Eric föddes. När vi träffar henne har hon en paus i dom fystester som Sveriges Olympiska Kommitté genomför på dom idrottare som redan nu är aktuella för Rio OS.

Det är hårda tester som ridlandslaget utsätts för och som kanske skulle förvåna en och annan som inte riktigt tror att att ryttare också vara i fysik topptrim.

– Jag är med i nästan alla tester, säger Sara.

Hon säger att hon inte är i toppform direkt än, men det räknar hon med att vara när säsongen drar igång. 2015 är det EM i England, ett EM som också fungerar som kval till Rio OS 2016.

– Det viktigaste är att laget kvalificerar sig till Rio, hur det går för mig personligen är inte lika viktigt, menar Sara som har två topphästar att tillgå. Dels Wega som ju var silverhäst i London, dels Reality som tidigare hette Mrs Medicott och som Sara fick hjälp med att behålla efter en massiv Facebookinsats.

– Det blir nog Reality som jag ska rida i EM och så ska jag försöka kvala in Wega vid ett senare tillfälle avslöjar Sara. Hon tycker att bägge hästarna är likvärdiga och vilken av dem som ska tävla i Rio bestäms långt senare.

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".