Sverigejubel i VM
Sverigejubel i VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stabil svensk VM-seger inför gruppfinalen

Sverige slog Tyskland med 13-3 i innebandy-VM och därmed är uppvärmningen över för det svenska laget. Härnäst väntar guldkonkurrenten Finland i en match om segern i grupp A. 

Förbundskapten Jan-Erik Vaara kastade om en del i sitt svenska lag jämfört med 11-2-segern mot Lettland. Landslagsveteranen och väldigt nyblivne pappan Karl-Johan Iraeus lämnade exempelvis aldrig bänken då, men fick chansen som center i förstakedjan mot Tyskland.

Det tog den snart 32-årige AIK-spelaren 21 sekunder att från nära håll lyfta in 1-0 till Sverige på en sargretur.

Minuten senare sköt Martin Östholm 2-0 och efter knappt tio minuter satte Kim Nilsson 3-0.

Tyskarna reducerade strax därefter men kom aldrig närmare än så. De reducerade visserligen igen i mittperioden – 18-årige Tino von Pritzbuer fick till ett bra skott från långt håll som ställde VM-debutanten Johan Rehn i målet – men då hade Sverige redan gjort ytterligare tre mål och ketchupflaskan var öppnad.

När andra perioden var över ledde Sverige med 8-2, och tre minuter in i tredje hade hemmalaget gjort tre mål till.

Alexander Rudd och hans namne Galante Carlström gjorde till slut två mål var. Kim Nilsson blev precis som mot Lettland tremålsskytt, men poängbäst i det svenska laget var Rasmus Enström, som utöver ett mål stod för fyra assist.

Mer om Innebandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".