2014, André Burakovsky. Foto: TT Nyhetsbyrån
André Burakovsky kan förstärka Sverige i JVM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Burakovsky kan förstärka svenskt JVM-lag

JVM drabbar Modo hårt: ”Det blir tufft för oss"
1:01 min

André Burakovsky kan förstärka det svenska JVM-laget i vinter. När förbundskapten Rikard Grönborg på måndagen presenterade JVM-truppen fanns Washingtons forward med. 

– Vi har ställt frågan till Washington, de har inte sagt ja och inte nej, säger Grönborg.

Grönborg säger att de kan vänta ända till JVM börjar innan de får definitivt besked. Därför kommer de resa över med en extraforward. Även en extraback har tagits ut i truppen. Grönborg tror att Burakovsky kommer loss, trots att han snittat en halv poäng per match så här långt.

– André är väldigt sugen på att spela JVM. NHL-lagen brukar se väldigt högt på JVM, att det är ett bra sätt att utvecklas i. Jag tror att det är en fördel att turneringen spelar i Nordamerika. Men vi får vänta och se.  

Modo kommer drabbas hårt då de har tre starka poängspelare som är uttagna, William Nylander, Victor Olofsson och Adrian Kempe. 

– Det blir tufft för oss, det är tråkigt när vi tappar tre av våra bästa poängspelare. Men samtidigt är det kul, det visar att vi producerar bra spelare. Vi har mycket bra unga spelare som kan fylla på, sen får vi fundera på vad vi kan göra, säger Modos general manager Per Svartvadet till Radiosporten.

På målvaktssidan menar Grönborg att de tre målvakterna får slåss om förstaspaden, det finns ingen given etta. Målvakterna är Samuel Ward, Linus Söderström och Johan Johansson.

Inga större skrällar var det i JVM-truppen. Backen William Lagesson som spelar juniorhockey i USHL var kanske det mest okända namnet. Rögles back Niklas Hansson eller HV71:s Lawrence Pilut hade nog fler räknat med. På forwardssidan var det kanske något överraskande att Dmytro Timashov inte tog plats.

Se Sveriges trupp till JVM här.

Mer om JVM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".