Olympiakos Éric Abidal och Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin. Foto: Andreas Hillergren/TT
Olympiakos Éric Abidal och Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin. Foto: Andreas Hillergren/TT

Johanna Frisk: ”Malmö måste våga vänta ut lägena”

Radiosportens expert: ”Jättesvår bortamatch”
3:16 min

Malmöspelarna har en mycket lång säsong bakom sig och tränaren Åge Hareide erkänner att matchfarten inte är tip top inför kvällens drabbning. Radiosportens fotbollsexpert Johanna Frisk tror att Olympiakos kommer att sätta full fart framåt direkt.

– Malmö har spelat en hel säsong, vunnit den och det har blivit urladdning på urladdning, och sen att bibehålla formen och fortsätta spela.. Kropparna är trötta och miljöerna i Sverige försämras avsevärt vid den här tiden. Men framför allt gäller det att bygga sin fys utifrån att det blir längre säsonger och hur de gör det, det har fystränaren mer koll på. Men naturligtvis så är det problematiskt att det är tuffare för svenska lag vid den här tiden, säger Johanna Frisk.

Malmö FF:s tränare Åge Hareide är inne på samma spår som Johanna Frisk. Han tror också att en plats i Europa League - som fortfarande är inom räckhåll för Malmö - är en viktig morot för spelarna.

– Vi har någonting att spela för och den positionen skapade vi oss här hemma mot Olympiakos när vi slog dem. Så det är inte omöjligt vi måste bara tro på oss själva och komma upp i fart och det är det största bekymret, att vi har inte matchfart nu i december, för vi har ju inte matcher så det är ett bekymmer, säger Åge Hareide.

Olympiakos har ett bra hemmafacit i gruppspelet hittills. Atlético Madrid fick lämna Grekland med en 2-3-förlust och Juventus med en 0-1-förlust. Johanna Frisk tror att nyckeln för Malmö kommer vara att vänta ut lägena och våga vara iskalla.

– Jag är ganska övertygad om att Olympiakos kommer att sätta full fart från början och vela få in en boll så fort som möjligt, dels för att sätta press på Juventus i den andra matchen om andraplatsen (i gruppen). Så jag tror att det är jätteviktigt, men också vänta ut lägena, finns det kontringslägen så gå på dem och våga gå fullt ut för Malmö har en fantastisk offensiv, och de spelar väldigt bra, så våga anfalla men det är viktigt att vänta ut lägena så Olympiakos inte får ut så mycket av sin press, säger Johanna Frisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".