Seger för Tre Kronor i genrepet

Tre Kronor vann med 3–0 över Slovakien i genrepet inför hockey-VM i Österrike.
De svenska målskyttarna i landskampen som spelades i slovakiska Trencin, var Magnus Kahnberg, Thomas Rhodin och Daniel Alfredsson.

Slovakien som är en av guldfavoriterna när Hockey-VM sätter igång på lördag fick känna av det svenska stålet när genrepet genomfördes i slovakiska Trencin.

Tre Kronor fick en drömstart på matchen när Frölundas Magnus Kahnberg sprätte upp 1–0 i nättaket efter 1,27. Sverige ökade på ledningen drygt tio minuter senare. Det var schweizproffset Thomas Rohdin som i numerärt överläge sköt in 2–0 efter touch på en slovakisk spelare.

Den andra perioden blev mållös, men slovakerna var nära att reducera. Storspel av den tidigare förkylde Henrik Lundqvist i den svenska kassen värjde de slovakiska attackerna.

I den tredje akten kontrollerade svenskarna spelet och storstjärnan Daniel Alfredsson kunde punktera matchen med drygt en minut kvar att spela.

Tre Kronor spelar sin första match på söndag mot Ukraina kl. 20.15. Övriga lag i Sveriges grupp är Finland och Danmark. De tre första lagen går vidare till kvartsfinalgruppspel.

Matchfakta:

Slovakien-Sverige 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)
Första perioden: 0-1 (2.27) Magnus Kahnberg (Peter Nordström, 0-2 (12,55) Thomas Rhodin (Kenny Jönsson, Peter Nordström) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 0-3 (18.52) Daniel Alfredsson.
Skott: 31-38 (15-15, 14-12, 2-11).
Utv, Slovakien: 5x2. Sverige: 8x2.
Domare: Milan Minar, Tjeckien.
Publik: 6 150.

Radiosporten
radiosporten@sr.se