Karl-Johan Iraues gjorde matchens sista mål (5-2) och grattas av Kim Nilsson. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Karl-Johan Iraues gjorde matchens sista mål (5-2) och grattas av Kim Nilsson. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ahnberg: ”Sverige växte med uppgiften”

Peter Ahnberg: ”Mycket tacklingar och kamp”
2:45 min

Sverige vann gruppfinalen i innebandy-VM mot ärkerivalen Finland. Men Sverige hade länge svårt att komma igång med spelet och låg under med 0-2 innan Johan Samuelsson satte Sveriges första mål.

– Det var en underhållande match på många sätt, det var ju mycket snack inför med förväntningar vad man skulle få se utav matchen och jag tycker att man fick se ganska mycket av det som man också pratade om. Hur skulle närkampsspelet vara, skulle det vara så tufft som man hade hoppats på? Ja, det blev det. Många ville markera inte minst Finland då, som visar att de tänker stå upp mot Sverige i en final som är mycket trolig, säger Peter Ahnberg.

Radiosportens innebandyexpert tycker att Finland gjorde en bra match.

– Bättre än vad jag tror att många hade förväntat sig, och hur skulle Sverige ta hemma-VM i en viktig match med publiktryck, jo bra. Man fick många intresanta och bra svar inför det som kommer till helgen då man väntar sig att Sverige ska spela final mot Finland, säger Ahnberg.

Han tycker däremot att Sverige var avvaktande och lite väl försiktiga i den första perioden av matchen.

– De var liksom inte beredda på den här typen av innebandy som blev, väldigt ostrukturerad, mycket kamp och lite efterslängar. Men Sverige fick lite fart i den andra perioden och började leverera bollen lite snabbare och då kom Finland efter och drog på sig utvisningar så att Sverige växte med uppgiften och vann sedan välförtjänt, säger Ahnberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".