Förbundskapten Thomas Sivertsson i mitten. Foto: Aleksandar Djorovic/TT
Förbundskapten Thomas Sivertsson i mitten. Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Sivertsson: ”Enklare att förutse men svårare att försvara”

Thomas Sivertsson inför Tyskland
3:26 min

Den svenska förbundskaptenen Thomas Sivertsson tror att Tyskland blir enklare att förutse med stjärnan Susann Müller tillbaka i laget.

– Det är nästan så att mellanrundan startar för oss nu, det är självklart jätteviktigt att vinna (mot Tyskland) om man ska ha chans att nå semifinalen som vi gärna vill, säger Sivertsson.

Linnea Torstenson har ju inte haft någon jättebra resa här i Kroatien hittills, hur pass hämmad har hon varit av sin vadskada?

– Det vet jag inte riktigt, det som hämmar är ju att hon kanske inte har tränat fullt de sista veckorna. Men i den första matchen så hade hon en viktig roll i laget och i den andra kom hon in snett. Så hon är nog sugen på att komma upp i den nivån som hon har. Sen vet vi också att Linnea var superbra i de här Tysklandsmatcherna som vi spelade i december förra året, så hon blir nog en bricka i spelet här också, säger Sivertsson.

Det orutinerade målvaktsparet har inte kommit upp i nivå, men när du har tittat på klippen efteråt, de mål som de släpper in är det sådana bollar som är ”omöjliga” att ta för att det är för bra lägen för skyttarna?

– Det är som du säger, de fick inte bra arbetsbetingelser igår, de fick oss för breda och för platta och då blev det mycket svårare för målvakterna, men så önskar man så klart att det ska komma någon extra räddning i de svårare situationerna också, men så kom det ju nån frilägesräddning när matchen höll på att dippa över till Holland och vi fick med oss en poäng, säger Sivertsson.

Nu är Susann Müller tillbaka i det tyska laget, gör det att det är enklare att förutse hur de spelar eller blir det svårare för er?

– Oj, det var en svår fråga, kanske enklare att förutse men svårare att försvara, säger Sivertsson.

Sverige-Tyskland börjar klockan 18 och Radiosporten sänder matchen direkt i Sportextra i P4 och på webben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".