Jenny Alm och Christina Ström
Jenny Alm och infälld Christina Ström. Foto: TT/SR

Ström: ”De kommer bli tuffa att möta”

Det kommer att krävas mer tålamod i det svenska anfallsspelet inför kommande matcher i huvudrundan. Det säger Radiosportens expert Christina Ström efter Sveriges seger mot Tyskland.

– Det går lite för snabbt ibland att man kommer till avslut och i dag lyckades man ju, nästan alla skott gick ju i mål, men så enkelt kommer det inte att vara i nästa grupp, säger Christina Ström.

Hur viktigt är det att Sverige får med sig tre poäng till huvudrundan?

– Det är i princip avgörande för att man ska ha en chans att komma till semifinal, en poäng hade ganska så säkert inte räckt till i alla fall, säger Christina Ström.

Vad tycker du att Sverige ska ta med sig från Tysklandsmatchen?

– I första hand så är det är försvarsspelet igen, nu har man lyft upp nivån och flyttat upp från sexmeterslinjen och är lite mer offensiva och jobbar tillsammans så att man inte utelämnar varandra. Det är ju ändå grunden att då kanske lyckas få lite kontringsspel vilket Sverige fick i första halvlek och Nathalie Hagman löpte väldigt fint på sin kant och får fria läge så försvarsspelet tycker jag att man ska ta med sig, säger Christina Ström.

Linnea Torstenson har inte kommit riktigt till sin rätt än, vad ska hon göra?

– Hon måste nog tro lite på sig själv, det låter som att hon har ett bra självförtroende i intervjuer och så det ser inte ut så på banan ännu, att gå lite mer mot mål, att faktiskt ta hjälp av sin mittnia och linjespelare lite mer, säger Christina Ström.

Frankrike och Montenegro är två av lagen i Sveriges kommande grupp, vad vet vi om dem?

– Det är riktigt bra nationer, de spelade ganska jämt i sina första gruppmatcher, men nu är de riktigt igång och Sverige har haft svårt för Frankrike historiskt det är ett fysiskt väldigt starkt och bollskickligt lag, så där får Sverige det riktigt tufft tror jag. Montenegro är ju också ett väldigt bra handbollslag, tekniska och de spelar den här Balkanhandbollen. Så både Frankrike och Montenegro kommer att bli väldigt tuffa att möta.

Intervjun gjordes innan matchen mellan Serbien och Slovakien avgjordes. Slovakien vann och blir därmed motståndare till Sverige i mellanrundan tillsammans med Frankrike och Montenegro.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".