HV-jubel
HV-jubel. Foto: TT Nyhetsbyrån
Luleå-HV71 4-5

Mäktig vändning av HV71 i hett möte i Luleå

HV71:s Patrik Carlsson: ”Matchen hade nog allt”
1:35 min

HV 71 bröt sin svit med tre förluster i rad när Luleå besegrades med 5-4 i SHL-hockeyn på lördagskvällen. Sju av matchens nio mål gjordes i samband med utvisningar och HV stod för en jättevändning i slutet.

Radiosportens Peter Sundkvist valde matchens lirare:
Luleå: Lennart Petrell
HV71: Chris Campoli

– En fantastisk match. Jag har lite svårt att sammanfatta den. Den hade allt, säger matchvinnaren Patrik Carlsson till Radiosporten.

Efter första den perioden stod det 2-2, men det var i den andra perioden som det började hetta till ordentligt mellan Luleå och HV71.

Mittrundan blev mållös, men fylld med bråk och utvisningar. En tuff tackling av HV:s Axel Eidestedt på Johan Forsberg, som inte ledde till någon utvisning, väckte en storm av protester från Luleåbåset och läktarna.

Ett par minuter senare utbröt storbråk kring Luleås kasse och två spelare från vardera laget fick sätta sig på botbänken för osportsligt uppträdande.

Känslorna hos norrbottningarna blev inte svalare när Christofffer Törngren tacklade Christian Jaros så att Luleåspelaren fick ledas av isen.

Med ilskan som bränsle höjde norrlaget tempo och intensitet och satte HV 71 under press i slutet av perioden, men Gustaf Wessslau storspelade och såg till att ställningen fortfarande var 2-2 inför sista perioden.

Men vid ett nytt numerärt överläge för Luleå i början av slutrundan kunde Niklas Fogström dundra in 3-2 från långt håll.

Ett par minuter senare blev det slagsmål igen, och Jere Karalahti och Emil Sylvegård fick matchstraff.

Peter Cehlarik utökade ledningen till 4-2 efter ett snyggt anfall i periodens mitt. 

Matchen verkade avgjord, men med sex minuter kvar av perioden påbörjades HV71:s vändning.

Laget tog time out efter 4-2-målet och lyckades sedan både reducera och kvittera till 4-4 genom Anton Bengtsson respektive Teemu Laine.

Jönköpingslaget avgjorde sedan med dryga minuten kvar genom Patrik Carlsson som kom loss och satte 5-4 i numerärt underläge.

– Vi slutför matchen på ett genant sätt. Vid 4-2 spelar vi perfekt. Men någonstans där blir vi naiva och spelar med för låg nivå i vår egen zon, säger Luleås tränare Joakim Fagervall till Radiosporten.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".