Radiosportens expert Peter Ahnberg
Radiosportens expert Peter Ahnberg. Foto: SR/TT Nyhetsbyrån

Experten inför VM-finalen: ”Visst kan det bli svensk förlust”

Peter Ahnberg om VM-finalen: ”Finland kommer att spela fysiskt”
3:42 min

Radiosportens expert Peter Ahnberg tror att det kommer bli en jämn VM-final i innebandy när Sverige möter Finland i morgon. 

Under semifinalsegern mot Schweiz (10-1) hyllade expert Peter Ahnberg det svenska laget.

– Det här är den absolut klarast lysande svenska trupp i VM-historien med kvalitet på alla positioner. Alla spelare är delaktiga till skillnad från tidigare mästerskap. Nu har man 20 man och alla bidrar under turneringen. Jämfört med tidigare satsade man på tio, tolv spelare, sa han i sändningen.

Men trots detta tror Ahnberg att Sverige kan få det svårt i VM-finalen mot Finland. 

– Det är finalen som alla har förutspått och har väntat på. Nu väntar man sig en ny holmgång och vi fick en försmak av det i gruppspelet som Sverige vann trots en fin finskt start. Sverige måste göra en bra prestation, man kan inte fuska på något sätt. Har Sverige inte någon bra dag då kan det bli problem. Visst kan det bli förlust om Sverige inte gör det man ska. Men Finland måste upp någon nivå för att kunna slå Sverige, säger experten.

I gruppspelet vände Sverige 0-2 till 5-2 och Ahnberg tror att Finland, som imponerade inledningsvis, kör vidare med samma matchplan.

– Jag tror Finland kommer att fortsätta spela fysiskt som i gruppspelsmatchen. Det lyckades de bra med i inledningen i den matchen, och det hade kunnat stå 4-0. Någonstans så tror jag att det blir en jämn och bra match och Sverige vinner efter 60 minuter, med ett eller ett par mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".