Tommy Salo. Foto: Robin Nordlund / SCANPIX.
Tommy Salo. Foto: Robin Nordlund / SCANPIX.

Salo får sparken av Leksand

Leksands ordf Anders Holst om Tommy Salo
4:05 min

SHL-klubben Leksand sparkar sportchefen Tommy Salo. Det beskedet fick Salo själv under söndagseftermiddagen, enligt Dalarnas Tidningar.

– Det känns otroligt tråkigt, säger Tommy Salo, enligt tidningens hemsida.

Fortsatta svårigheter med Leksands vd Kjell Kruse ska vara anledningen till att Tommy Salo tvingas från klubben. Ett besked som styrelseordföranden Anders Holst meddelade under söndagseftermiddagen.

Redan när Leksands kräftgång i SHL startade under hösten avgick Tommy Salo som sportchef på grund av att samarbetet med den då nytillträdde vd:n Kjell Kruse inte fungerade. Salo menade att Kruse hade för stort inflytande på det sportsliga arbetet. Då enades parterna och Salo återvände. Men nu har OS-hjälten från 1994 fått sparken av klubben.

– Trots att Holst tidigare var tydlig med att jag har det sportsliga ansvaret har Kjell Kruse lagt sig i mitt arbete, säger Salo, enligt Dalarnas Tidningars hemsida.

Tränaren Andreas Appelgren får nu även rollen som tillförordnad sportchef den närmaste framtiden.

Leksand ligger just nu sist i SHL.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".