Nathalie Hagman
Ida Odén (t.v.) och Nathalie Hagman (t.h.). Foto: TT Nyhetsbyrån

Succéspelaren Nathalie Hagman: ”Får inte vika ner mig”

Nathalie Hagman efter succén: ”Jag har ont”
2:04 min

Trots smärtor lyckades Nathalie Hagman komma till spel och bidra starkt till den svenska skrällsegern mot Frankrike i EM. 

Nathalie Hagman stod för en storartad andra halvlek mot Frankrike och gjorde totalt sju mål när Sverige skrällde och tog sin första mästerskapsseger mot fransyskorna sedan 1994.

Detta trots att hon skadade sig på träningen inför matchen, och länge var osäker till spel.

– En fantastisk känsla och jag är oerhört glad över segern. På uppvärmningen kändes inte foten perfekt men när matchen drar igång och man får upp adrenalin, så det är bara att köra. Jag har ont. Men flera i laget sa åt mig att bita ihop och då kände jag att jag inte får vika ner mig, säger en ordentligt bandagerad Nathalie Hagman till Radiosporten.

Sverige hade stora problem i början och låg bland annat under med 8-2 efter en kvart.

– Vi har en del bra chanser de första sju minuterna utan att göra mål. Sen kommer vi in i en dålig period och då rann det iväg. Men vi lyckas hitta större ytor genom att få isär deras lag mer. På det sättet hämtar vi in, säger förbundskapten Thomas Sivertsson till Radiosporten. 

Lyssna på hela intervjun med Nathalie Hagman ovan. Sivertssons intervju nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".