Jerringporträtt skidstafett dam
Foto: TT Nyhetsbyrån, Collage: SR

Jerringprisporträtt, del 9: Damstafettlaget i längdskidor

Jerringpresentation damstafettlaget i längdskidor
4:23 min

Presentation av Jerringpriskandidhaterna, del 9. Det svenska damlaget i längdskidor slet till sig OS-guldet i Sotji när Charlotte Kalla tog sig ikapp och spurtade hem stafetten.

Sveriges damstafettlag med Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla är nominerat för det första svenska stafettguldet på ett OS sedan 1960. 

När Charlotte Kalla tog över på den fjärde och avslutande sträckan var Sverige trea, 26 sekunder bakom ledande Finland och Tyskland. 

– Det var viktigt i sista uppförsbacken att jag fick rygg på dem så att jag kunde glida in och komma i suget. Jag försökte samla på mig så mycket fart som möjligt genom kurvan, och jag fick innerspåret där. Sen var bara det bara mållinjen som var inom mitt synfält. Och där stod de här tre grymma tjejerna som verkligen levererar när det gäller. Det var helt fantastiskt att korsa mållinjen först, sa Charlotte Kalla efter OS-guldet.

Lyssna på Andreas Lundins reportage ovan. 

För att rösta på Radiosportens Jerringpris – gå hit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".