Tom Wandell. Foto:TT
Foto: TT

Wandell lämnar Tre Kronor - Ryno ersätter

Forwarden Tom Wandell lämnar Tre Kronors trupp. Anledningen är att Wandell har trejdats från Avangard Omsk till Admiral Vladivostok.

Omkastningarna i hockeylandslagets trupp inför Channel One Cup fortsätter. När Tre Kronor tränade i Prags utkanter på tisdagsförmiddagen fanns inte Tom Wandell på isen. I stället höll 27-åringen - som just hade fått beskedet att han måste byta KHL-klubb - på att packa väskan på hotellet.

– Han ska ta sig till Stockholm där han har familjen, och så ska de försöka lösa hur flytten till Vladivostok ska gå till, säger förbundskapten Pär Mårts till TT.

Leksands Johan Ryno flygs in som ersättare till Wandell, som blev den femte spelaren att lämna återbud sedan Tre Kronors trupp togs ut för drygt en vecka sedan. Till det kommer spelare som innan trupputtagningen hade stoppats av sina klubbar.

Pär Mårts hade inga synpunkter på att Wandell lämnade truppen. Men förbundskaptenen är orolig över utvecklingen att landslagen allt oftare motarbetas av klubbarna.

– Nu blir det ett stort möte i Sotji (i helgen) som handlar om Euro Hockey Tour. Och då samlas i alla fall de här fyra nationerna, så får väl vi diskutera hur vi går vidare med det här.

Tre Kronor första match i Channel One Cup spelas mot Tjeckien på torsdag.

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".