Sepp Blatter, FIFA:s ordförande, håller upp en lapp där det står Qatar. Foto: Philippe Desmazes/TT.

Klart: VM kvar i Ryssland och Qatar

Fifa kommer inte ta upp överklagan av utredningen av kommande fotbolls-VM i Ryssland och Qatar.

Det internationella fotbollsförbundet skriver på sin hemsida att den utredning som presenterades i november inte innehåll något beslut, därför går den inte att överklaga.

Amerikanske juristen Michael Garcia, som länge undersökt turerna kring hur de båda länderna mycket överraskande tilldelades värdskapet för turneringarna, hade lämnat in en överklagan mot Fifas etiska kommitté som gick ut på att rapporten inte var helt komplett och att slutsatserna därför inte var riktiga.

Trots att både Ryssland och Qatar i nämnda rapport helt friades från några oegentligheter kring röstningsförfarandet slår nu alltså Fifa fast att det i sig inte var något klubbat beslut.

Slutsatsen att dra här är att om inte helt nya uppgifter skulle komma fram, så finns det inget som kan hindra Ryssland och Qatar att arrangera VM 2018 respektive 2022.

Mer om Fotbolls-VM 2022

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".