Jenny Alm och Christina Ström
Jenny Alm och infälld Christina Ström. Foto: TT/SR

Ström: ”Måste jobba mer med försvarsspelet”

Chistina Ström om vad Sverige måste förbättra mot Montenegro
4:00 min

Svenska handbollsdamerna tog en viktig seger mot Slovakien i handbolls-EM. Nu väntar en gruppfinal mot Montenegro på onsdagen, en match som även kan ses som en kvartsfinal eftersom vinnaren är klar för semifinal.

Radiosportens expert Christina Ström var nöjd med svenska spelet mot Slovakien. Men menar att spelet måste bli bättre mot Montenegro, regerande mästarlaget i EM.

– Vi måste jobba mer i försvarsspelet, hela gänget måste lyfta sig och sätta nivån tillsammans och inte utelämna varandra så att det blir för stora utrymmen för motståndarna. För nu blev det mycket en mot en i försvarsspelet, säger Ström, som även vill se ett snabbare omställningsspel.

– Det gäller att våga trycka på mer i kontringarna. Det var lite tveksamt idag trots svagare motstånd. Det är mot uppställda spelare vi fortfarande har vår akilleshäl, när hela försvaret är samlat gäller. Det gäller att våga sätta farten, för de krävs betydligt bättre spel än i dag", säger Christina Ström.

Dessutom behöver Sverige få igång spelet på vänsternio. Mot Slovakien kom det enbart ett mål från den positionen, Linnea Torstenson. Jenny Ahlm och Jamina Roberts blev mållösa.

Matchen mot Montenegro spelas klockan 15.45 och sänds direkt i Sportextra.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".