Christian Maråker
Christian Maråker. Foto: TT Nyhetsbyrån

Borås utslaget: ”Vi måste lära oss att ta över det till Sverige”

Borås Christian Maråker efter förlusten i Europa: "Ska vinna SM-guld"
2:26 min

Borås basket är utslaget i Euro Challenge efter hemmaförlust med 72-87 mot Frankfurt.

– Jag är besviken, men Frankfurt är ett väldigt bra lag. De förtjänar vinsten. Vi fick jaga hela matchen. Mot så här bra lag är det svårt, säger Borås Christian Maråker till Radiosporten.

Maråker gjorde 22 poäng i matchen och var därmed poängbäst i Borås tillsammans med James Miller. Men Borås hamnade i tidigt underläge mot tyska laget och hade ingen chans att komma ifatt.

– Skillnaden på tyska ligan och svenska ligan är att de är väldigt stora och fysiska, det måste vi lära oss att ta över till svenska ligan för att bli bättre själva, säger Maråker.

Maråker tror ändå att Europaäventyret varit nyttigt för Borås-laget.

– Det har varit väldigt viktigt, vi har många här som inte spelat på den här nivån tidigare. Jag hoppas vi kan lära oss av det. Vi ska vara nöjda även om vi inte gick vidare.

Frankfurt går vidare till slutspel tillsammans med belgiska Aalst, Borås stannar på tredje plats och har spelat färdigt. Borås vann tre av sex matcher i gruppen. Maråker tror att laget fått självförtroende nog för att vinna SM-guld.

– Många räknade med att vi inte skulle vinna några matcher. Vi ska använda det här till att vinna SM-guld, säger han.

Södertälje var redan borta från avancemang när laget tog emot SPM Shouters från Holland. Det blev till slut en seger, men det krävdes två förlängningar innan Kings vann med 115-108. Ställningen var 84-84 efter full tid och 99-99 efter första förlängningen. I den mycket jämna matchen,ledde Södertälje som mest med åtta poäng och låg under som mest med sex poäng. Laget hamnade dock sist i sin grupp, medan SPM Shouters trots förlusten går vidare. Darko Jukic satte överlägset flest poäng i Kings, 29.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".