Thomas Sivertsson
Thomas Sivertsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sivertsson inför Montenegro: ”Det blir en kamp”

Thomas Sivertsson inför Montenegro-matchen
1:23 min

Sveriges förbundskapten Thomas Sivertsson har planen klar inför onsdagens möte med Montenegro. Oavgjort räcker för att Sverige på egen hand ska säkra en semifinalplats.

– De går hårt på sina niometersspelare som är väldigt kraftfulla och har bra skytte, så vi måste komma ut på dem för att stoppa dem. Det blir en kamp, säger Sivertsson till Radiosporten.

När det handlar om det svenska spelet vill Sivertsson ha ett defensivt tänk med snabba omställningar.

– Vi ska stå bakåt, jag tror de är väldigt slitna så då kanske vi kommer ha mer krafter att kontra.

Montenegro är regerande Europamästare, efter att man besegrade Norge i EM 2012. De kom också tvåa i OS i London samma år efter att ha förlorat mot samma motståndare i finalen. I laget finns många försvars- och anfallsstarka spelare. Bland de främsta märks högernian Katarina Bulatovic, spelfördelaren Milena Knezevic och Jovanka Radicevic på högerkanten.

Sverige toppar gruppen inför avgörandet och tar en semifinalplats vid seger eller oavgjort mot Montenegro. Det kan gå vägen även vid förlust. Sverige har just nu 7 poäng, Montenegro 6, Nederländerna 5 och Frankrike 5. Frankrike kan inte gå om Sverige, på grund av att Sverige vann matchen dem emellan. Det enda som kan förstöra är om Nederländerna slår Frankrike samtidigt som Sverige förlorar mot Montenegro. Då blir det en målskillnadsuppgörelse mellan Nederländerna och Sverige. Sverige har just nu 19 i målskillnad, Nederländerna 9.

Tidigare möten: Sverige och Montenegro möttes senast i playoff till VM 2009. Då vann Sverige först med 24-17 och gick till VM efter 28-28 i returen.

Radiosporten sänder matchen direkt från klockan 15.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".