2014 Handbolls-EM Mats Dahlberg och Christina Ström
Mats Dahlberg och Christina Ström på handbolls-EM.

Ström hyllar Gulldén efter förlusten: ”Topp 5 i EM”

Christina Ström om Sveriges chanser: "Fortfarande goda förutsättningar"
3:58 min

Trots att Sverige förlorade den viktiga gruppfinalen mot Montenegro vill Radiosportens expert Christina Ström lyfta fram Isabelle Gulldéns spel. Mittnian gjorde bland annat sju mål under den första halvleken.

– Isabelle Gulldén är riktigt bra i både offensiven och defensiven, hon är dessutom säker på straffarna, gör mål utifrån och spelar in, hon är en komplett spelare.

Ström tycker att Gulldén är en av turneringens fem bästa spelare.

– Absolut, hon hade en lite svagare match mot Holland, men hon är i topp i mycket av statistiken, både mål och assist men även i försvarsspelet ligger hon bra till, säger Ström.

Matchen mot Montenegro förlorades i den andra halvleken. Sverige hade 18-13 i paus.

– Sverige släppte in Montenegro i andra halvlek. Sverige sjunker ned i försvarsspelet. Montenegro spelar förutsägbart och kommer för nära inpå, då hamnar Sverige på hälarna och vi hade nästan inga målvaktsräddning. I en jämn match blir det utslagsgivande, säger Stöm.

Nu får Sverige hoppas på att Frankrike inte förlorar med tio mål eller mer mot Holland i kvällsmatchen.

– Förutsättningarna är fortfarande goda, men det är jobbigt att vara beroende av andra resultat.

Om Sverige tar sig till semifinal väntar Norge.

– Det var synd att vi inte tog den här poängen för att få slippa möta Norge. Men det är bara att gilla det läget som vi är i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".