Bandy, arkivbild. foto: TT
Bandy, arkivbild. Foto: TT

Broberg gick miste om viktig seger

Brobergs Svenne Olsson efter oavgjort mot Vetlanda
2:07 min

Broberg gick miste om en viktig seger då man tappade 3-1 till 3-3 mot Vetlanda. 

– Efter att ha släppt in 18 mål på två matcher var vi lite spända, säger Brobergs tränare Svenne Olsson till Radiosporten.

Broberg ligger dock kvar på sista slutspelsplatsen.

Sandviken slog Kalix med 10-2. Linus Forslund, Erik Säfström, Patrik Nilsson och Niklas Gälman förde Saik till 5-0 redan efter 51 minuter och att just Gälman gjorde mål var nog extra skönt för honom. Han var på återbesök i Kalix efter den segslitna och rätt stökiga övergången, den som slutade med att skiljenämnden fick kopplas in och Gälman inte fick lira bandy på ett tag. Nu spelar han i landets bästa lag.

När det var över packade Saik in en 10-2-seger i bagaget. Nu har Sandviken vunnit elva av tolv matcher hittills i säsongens serie.

Lika bra som det fungerar i Saik, lika illa ställt är det i Tillberga och Ljusdal. Båda har blivit riktigt illa tilltyglade i höst och nya smockor från Edsbyn och Hammarby lättade inte upp stämningen. Edsbyn gjorde 9-3 i Västerås och på Zinkensdamm gjorde Hammarby fem mål efter pausen och vann med 7-2.

Det mest uppseendeväckande resultatet var annars Kungälvs 6-3 hemma mot Västerås, som därmed passerades i tabelltoppen av just Hammarby och Edsbyn.

Båda står på 16 poäng, sju bakom Sandviken. Västerås är fyra på 15.

Jämnare var det i Uppsala där Sirius och Villa-Lidköping spelade 4-4 sedan Mattias Hammarström kvitterat för hemmalaget i fjärde tilläggsminuten.

Bollnäs krossade Vänersborg med 5-0. Där kom alla målen efter pausen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".