Foto: Matt Slocum / AP
Foto: Matt Slocum / AP

”Pär Mårts har haft ett elände”

Lars-Gunnar Jansson om Tre Kronors chanser i Channel One Cup
2:04 min

Tre Kronor inleder i kväll Channel One Cup. Första matchen mot Tjeckien spelas i Prag innan turneringen fortsätter i OS-staden Sotji. Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson tror inte på svensk framgång i vare sig premiärmatchen eller i turneringen.

Så här säger han om matchen mot mot Tjeckien i kväll.

– Är det någonstans Tjeckien brukar visa lejonklona är det på hemmaplan. Jag är lite lur på det här, Pär Mårts har haft ett elände då de svenska spelarna i Ryssland inte släpps iväg, nu släpps inte heller spelarna i Schweiz. Mårts har fått kalla in reserv på reserv, jag är mycket osäker på svenska lagets kapacitet, säger Jansson.

Han ser dock fram emot att se de nya spelarna som tagits ut.

– Exempelvis Johan Ryno i Leksand, nu får han visa sig om han kan spela internationell hockey.

Tre Kronor har haft det svårt i turneringen Channel One Cup historiskt sett. Lars-Gunnar Jansson menar att turneringen före jul ligger dåligt till för Sverige. 

– Tidpunkten är illa, de svenska spelarna har gått igenom en väldigt tuff höst, många lag slåss för livet i serien och många spelare slåss för att hålla god form i laget, säger Jansson.

Tre Kronor vann turneringen i Helsingfors, men det blir ingen turneringsseger i Ryssland.

– Jag tror inte det, ryska laget kommer kräva revansch av sig själva, de var dassiga sist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".