Söberg och Reuterwall slåss om förstaplatsen
Söberg och Reuterwall slåss om förstaplatsen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så ska Sundhage lösa målvaktskrisen

Sundhage om landslagstruppen och målvaktsduellen
5:08 min

Förbundskaptenen Pia Sundhage inleder VM-uppladdningen på allvar när Sverige möter Norge i La Manga den 13 januari. Den trupp hon har tagit ut till fotbollslandskampen ger en vink om vilka spelare som är aktuella för den slutgiltiga truppen. 

Intressant är att målvaktsfrågan fortfarande är osäker. Carola Söberg och Malin Reuterwall är uttagna då Hedvig Lindahl är skadad och Kristin Hammarström lagt av i landslaget. Men båda kan komma tillbaka till VM i juni.

– Vi hoppas Lindahl kommer tillbaka, hennes rehabilitering går bra nu. Vi hoppas även på att Kristin Kammarström tar sitt förnuft till fånga och kommer tillbaka. Hon har inte sagt nej, men drivet måste komma inifrån, säger Sundhage till Radiosporten.

Under tiden gör Carola Söberg och Malin Reuterwall upp om rollen som förstemålvakt, två orutinerade målvakter.

– Vi kommer nog hitta vår förstemålvakt först på Algarve Cup. Just nu är det öppet, båda fick varsin match i Norge. Utmaningen är att om varken Hedvig eller Kristin kommer är det väldigt viktigt att vi stöttar den förstemålvakt som vi väljer.

Sundhage nöjde sig med att ta ut 18 spelare till matchen mot Norge. I VM i Kanada ställs Sverige mot Nigeria, USA och Australien.

Mer om Damlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".