Foto: Mikael Fritzon
Lucas Wallmark: Foto: Mikael Fritzon

Kloke Wallmark ska släcka elden

JVM: Kloke Lucas Wallmark om sin erfarenhet och revanschlystnad
2:42 min

För ett knappt år sedan, Finland besegrade Juniorkronorna i JVM-finalen i Malmö. Luleåforwarden Lucas Wallmark som nu är med igen har blandade minnen från den turneringen.

– Det var en jättehäftig turnering, mycket folk på läktarna och vi hade ett bra lag och gick långt. Sedan blev det ett lite snöpligt slut. Men det är revanschlusta i år, säger Lucas Wallmark till Radiosporten.

Wallmark är en viktig spelare i Juniorkronorna med sin rutin och sin klokskap. Tomas Montén är assisterande förbundskapten. På frågan vem som är smartast i truppen svarar han just.

– Lucas Wallmark. Han är lugn, han tänker alltid efter innan han svarar. Han är spelskicklig så jag tror att han har huvudet på skaft.

Smarte Lucas Wallmark som nu får dela med sig av sin erfarenhet till de mer orutinerade spelarna i truppen.

– Visste är det så, man försöker dela med sig så mycket som möjligt eftersom man var med i fjol.

Lucas Wallmarks SHL-säsong, han har spelat alla 30 matcher och gjort 13 poäng, har varit som för hans lag Luleå. Det har gått lite upp och ner.

– Det började riktigt bra för mig personligen, sedan i takt med att lagets prestationer gick lite sämre gick det sämre för mig också. Men på slutet har både jag och laget kommit i gång igen. Jag kommer hit med bra självförtroende.

Hur häftigt ska det bli att spela på Torontos hemmaplan?

– Det kommer bli otroligt häftigt, det coolaste av allt vore att plocka hem bucklan också.

Hur stor är din revanschlystnad, finns det en eld inom dig trots att det gått ett år?

– Det var en en väldigt jobbig förlust och den finns därinne någonstans, man har tänkt på det många gånger. Men nu kommer chansen och få göra något bra av det här också. Så det gäller att ta den.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".