Sverige möter Montenegro i bronsmatchen. Infälld: Christina Ström Foto: TT/SR
Sverige möter Montenegro i bronsmatchen. Infälld: Christina Ström Foto: TT/SR

Experten om bronsmatchen: ”Det kan tala för Sverige”

Christina Ström: ”Norge hade full speed”
3:21 min

Norge var ett nummer större än Sverige i semifinalen i handbolls-EM och knep finalplatsen. Sverige får ladda om för en bronsmatch mot Montenegro.

– Norge är ett väldigt bra lag, de är väldigt noggranna i sitt spel. Det går väldigt fort i deras anfallsspel. Sverige kommer inte upp i nivå och får jaga i försvarsspelet, de vågar inte kontra ordentligt heller, säger Radiosportens handbollsexpert Christina Ström efter den svenska förlusten i semifinalen.

Är det för att det är just Norge som det ser annorlunda ut, eller är det nerver för att det är en semifinal?

– Det är nog flera faktorer, men Norge var mycket mer på gång, det kändes som att Sverige trampade lite vatten och det gick långsamt och trögt, medan Norge hade full speed. De har en högre nivå överlag, säger Christina Ström.

Bronsmatch väntar mot Montenegro, hur ser du på den matchen?

– Det gäller för spelarna att vara ledsna och besvikna först, men sedan komma tillbaka och ta revansch mot Montenegro eftersom det blev en förlust i slutrundan, så jag hoppas och tror att spelarna ger allt och kommer tillbaka på nivå. För nu är man i slutet av turneringen och det känns säkert en hel del i kropparna. Men den här bronsmedaljen och att få vinna mot Montenegro, det måste ju vara lätt att motivera sig, säger Christina Ström.

Vilket lag är favoriter på söndag?

– Montenegro är favoriter, de har en sådan historik och är ett väldigt bra lag. Men de har kört väldigt tufft med sina sex första spelare, och det kan tala lite för Sverige. Men man ska ha klart för sig att Montenegro är ett tungt lag att möta, de gnager sig tillbaka om de ligger under, säger Christina Ström.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".