Förbundskapten Thomas Sivertsson i mitten. Foto: Aleksandar Djorovic/TT
Förbundskapten Thomas Sivertsson i mitten. Foto: Aleksandar Djorovic/TT
Norge-Sverige 29-25

Förbundskaptenen: ”När de rycker orkar vi inte komma tillbaka”

Thomas Sivertsson: ”Norge är superstabila”
3:21 min

Sverige hängde inte med när Norge vann EM-semifinalen med 29-25.
– Vi fick inte till det, Norge gjorde det svårt för vårat anfallsspel, säger Förbundskapten Thomas Sivertsson till Radiosporten.

Sverige hängde inte alls med i början av matchen och Norge gick snabbt upp i en sexmålsledning. Sverige tog sedan time-out och i paus var underläget nere i två bollar.

– De spelade precis så snabbt i sitt anfallsspel som vi förväntat oss. Ändå ligger vi bara under med två mål i paus, det tycker jag vi gör bra, säger Sivertsson.

I inledningen av den andra halvleken hade underläget krympt till ett mål men sedan kom det norska rycket som avgjorde matchen.

– När de rycker i andra spelar de så stabilt att vi kan inte komma tillbaka. De är superstabila och gör en jättebra match.

– När de fick problem gjorde Norge de ändringar som behövdes. Jag beundrar Norge mycket, de har många unga spelare som bara kliver in i kostymen och gör det bra, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".