2014 William Nylander i Torontos dress. Foto: Frank Gunn/TT
Foto: Frank Gunn/TT

Mer än guld i sikte för Nylander

JVM William Nylander om NHL-chansen efter nyår
1:43 min

Juniorkronornas stora mål i Kanada är JVM-guld, men för spelarna finns även annat att sikta på. Speciellt för Modos William Nylander.

JVM i ishockey, ett perfekt skyltfönster för de svenska spelarna att stärka sina aktier inför NHL-scouterna. Inte minst nu när mästerskapet spelas i hockeymeckan som Toronto och Montreal och inte minst för Modos 18-årige forward William Nylander som så sent som i början av oktober spelade för just Toronto Maple Leafs under lagets försäsong. 

– Klart det ska bli kul att spela där eftersom jag varit där tidigare, det kommer vara sjukt och jättekul.

De flesta svenska spelarna är redan draftade, alltså tingade av olika NHL-klubbar. Men en stark insats i JVM kan göra att flytten över Atlanten också faktiskt blir av, och också snabbare än annars. 

Läget är extra intressant för William Nylander som spelat för Modo i höst. Hans NHL-klubb Toronto har nämligen möjlighet att kalla tillbaka honom under pågående säsong, om det görs före den 16 januari. Något Modospelaren inte skulle ha något emot. 

– Det är klart att det skulle vara grymt kul om de skulle kalla tillbaka mig, men jag har mer fokus på att ta guld med Sverige.

Ett bra JVM i just Toronto, kan alltså innebära att svensk hockey tappar William Nylander till NHL redan efter nyår. Ett hårt slag för bottenlaget Modo där han varit näst bäste poängplockare hittills, 19 poäng på 19 matcher.

Fråga

Relaterat

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".