2014, Charlotte Kalla. Foto: TT Nyhetsbyrån
Charlotte Kalla har det tungt i Davos. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kallas sämsta insats sedan 2007

Det norska segertåget i längdspåren fortsätter. Damernas millopp i fri stil i Davos vanns av Marit Bjørgen. För svenskhoppet Charlotte Kalla gick det tyngre, hon blev åtta, hennes sämsta placering på favoritdistansen sedan 2007.

Marit Björgen var överlägsen och vann med 20 sekunder före loppets överraskning, tyskan Nicole Fessel. Heide Weng blev trea. Therese Johaug öppnade starkt, men stumnade helt under andra halvan och blev bara sexa, 40 sekunder bakom landsmaninnan Björgen.

För Charlotte Kalla blev tävlingen en besvikelse. På favoritdistansen åkte Kalla in på åttonde plats, hela 52 sekunder efter Björgen. Charlotte Kalla blev ändå bästa svenska, två placeringar bättre än Emma Wikén.

På SVT:s fråga om vad som inte fungerade svarade en uppenbart mycket besviken Charlotte Kalla kortfattat:
– Ingen aning, du kanske har bättre svar på det.

Kalla var inte nöjd med sin insats-

– Det här var väl inget vidare.

Anna Haag, som var fyra förra helgen, kom nu på 26:e plats, nästan en och en halv minut efter segrande Marit Björgen. 

– Det var svårt före som jag inte behärskade, jag har inte hittat rätt teknik och spände mig. Så nu är jag skitförbannad, säger Haag till SVT.

Ida Ingemarsdotter öppnade starkt och såg ut att gå mot en topp 10-placering, men ett fall i slutet gjorde att hon slutade på 18:e plats. Sofia Bleckur blev 22:a och Sara Lindborg blev 37:a.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".